Allt om clamps för sparkcyklar

En clamp håller din bar på plats på sparkcykelns framgaffel. Åtdragen kommer klämman att hålla gaffel och styre stilla när du åker. Det finns olika sorters clamps och saker att tänka på vid köp av detta tillbehör

Clamps till sparkcykel

När man kör trick med sin sparkcykel är det viktigt att kunna hålla tricksparkcykelns bar på plats mot framgaffeln. Det gör man genom att dra åt en så kallad clamp. Det finns standard clamps och oversized clamps.

Versioner av clamps

Det är viktigt att man väljer en clamp som passar till den bar man har på sin sparkcykel. Standard clamps har en innerdiameter på 32 mm och passar till standard bars.

En oversized clamp har några millimeter extra med sin innerdiameter på 35 mm och passar således till oversized bars. Man kan använda en så kallad shim för att anpassa en oversized clamp till en standard bar. Det omvända går dock inte.

Olika antal bultar

En annan indelning i storlek är att räkna antalet bultar. Det finns fyra olika från enkel, dubbel, trippel till fyrdubbel. Om du är osäker på vilken typ av clamp och storlek du ska ha kan du oftast hitta rekommendation i manualen till den bar du kör med.

Återförsäljare av sparkcyklar brukar också erbjuda tillbehör. Det första stället du kan kolla på är därför butiken där du köpte sin sparkcykel. Andra ställen online att titta efter clamps på är:

» Amazon