Drift Trike

Skaffa en Drift Trike med elmotor och du har en superrolig elscooter för drifting. Med roterbara bakhjul får du till långa bredsladdar i kurvor och med en responsiv elmotor som kan accelerera snabbt blir din drift trike lätt din bästa leksak.

En drift trike har ett stort framhjul och två mindre bakhjul. Du som förare sitter i en bekväm sits nära marken och håller i handtaget/styret ovanför det främre hjulet. Hela cykeln är byggd för att man ska kunna drifta i kurvor och sedan räta upp ut på nästa raksträcka.

Ska din drift trike köras av barn eller vuxen?

När man väljer vilken modell att köpa är det bra att tänka igenom om den ska köras av en vuxen eller av ett barn. Det finns begränsningar på vissa modeller av drift trikes i hur mycket vikt de orkar föra fram. Drift trikes för barn är lättare, mindre och något billigare.

Om du köper en drift trike till ett barn är det viktigt att kontrollera max hastighet som ska vara begränsad till 10 km/h. Sadelns storlek ska också vara anpassad till barn och får varken vara för stor eller för liten. Se också till att avståndet från sitsen fram till styrets handtag är lagomt för att barnet ska kunna nå.

Köper du en drift trike till dig själv eller någon annan vuxen är det mycket viktigt att kolla på hur robust konstruktionen är. Ramens slittålighet och att hjulen är av bra kvalitet är viktiga aspekter. Titta även på vilka villkor kring garanti som följer med köpet.

Modellen som presenteras i videon finns att köpa här.

Två olika styrsätt på drift trikes

Det finns två sätt på hur man styr en drift trike. Antingen sitter styret framtill, ovanpå främre hjulet som på en vanlig cykel, eller så sitter det baktill. Ett bakre styre har då två handtag på varsin sida om sitsen. Vilket du väljer är mer hur du gillar att styra en trike på och inte så mycket med hur bra den driftar.

Reservdelar till drift trikes

Att drifta sliter en hel del på däcken och därför är det bra om det finns reservdäck att köpa till den modell av trike du köper. Därtill är det många elektriska komponenter som kan slitas och behövas bytas ut. Då tänker vi till exempel på batteriet, gasreglaget och laddaren.

Alla delar i en drift trike blir sämre med tiden och ju mer man använt den så välj gärna en tillverkare som också erbjuder reservdelar till deras cyklar.

Drift trikes med bensinmotor

De modeller vi har fokuserat på är eldrivna men det finns de som bygger drift trikes med bensindrivna motorer också. De går i regel mycket snabbare men har större miljöpåverkan och dyrare i drift. En eldriven drift trike kan man ladda batteriet på i ett vanligt eluttag hemma.