Köpa elsparkcykel på avbetalning

Vill du ha en elsparkcykel men har inte råd att lägga ut alla pengar på en gång? Att köpa en vara på avbetalning är ett sätt att skjuta upp betalningen och få elsparkcykeln direkt. Vi har tittat vilka butiker som erbjuder avbetalingsköp och alternativ till delbetalning på andra sätt.

När du planerar att köpa en elsparkcykel på avbetalning, finns det viktiga överväganden du bör ta ställning till. Den totala kostnaden över tid kan ofta vara högre än om du skulle betala hela beloppet direkt. Många avbetalningslösningar innebär räntor och andra avgifter under tiden du betalar av köpet. Det är därför viktigt att du är helt på det klara med alla räntor och avgifter som kan tillkomma innan du går vidare med ett köp. Läs noga det finstilta även om det utlovas räntefri delbetalning.

Köpt en elsparkcykel på avbetalning

Innan du bestämmer dig för att köpa en elscooter på avbetalning, bör du noggrant överväga din budget. Har du verkligen råd med de månatliga betalningarna? Missade betalningar kan leda till ytterligare avgifter och eventuellt skada ditt kreditbetyg. Det kan se väldigt billigt ut på papperet med bara några hundralappar i månaden.

Försök väga in hur lång livslängd elsparkcykeln har för dig. Avbetalningsplanen bör vara upplagd så att du har betalat av cykeln innan den tappat mycket i värde eller är helt förbrukad. Elscootrar, precis som alla tekniska prylar, kan bli föråldrade efter några år. Du bör vara bekväm med betalningsplanens längd i förhållande till hur länge du tror att din elscooter kommer att vara relevant och användbar för dig. Den här risken tar du inte om du istället väljer att abonnera på en elsparkcykel.

Ett alternativ till avbetalning kan vara att spara ihop pengar och betala för din elscooter kontant, eller att använda en kreditkortsbetalning och betala av det i sin helhet när fakturan kommer. Detta kan hjälpa dig att undvika extra avgifter och räntor.

Fördelarna med att köpa en elscooter på avbetalning

  • Tillgänglighet: Du kan få din elscooter nu och betala för den över tid.
  • Flexibilitet: Du kan välja en betalningsplan som passar din ekonomiska situation.
  • Budgetering: Månadsbetalningarna är ofta fasta, vilket kan göra det lättare att budgetera.

Nackdel med avbetalningsköp

  • Ökad total kostnad: På grund av räntor och avgifter kan den totala kostnaden för din elscooter bli högre än om du hade betalat hela summan direkt.

Butiker som säljer elsparkcykel på avbetalning

Butik Avbetalning
Rull.se Klarna
Power (fd MediaMarkt) Santander, Klarna
Outl1.se Klarna
Evobike.se Klarna
Webhallen.com Webhallen Delbetalning, Klarna
E-Wheels.se Klarna
Senast kontrollerad: 2023-06-25