Pakethållare till elscooter

Med en bra pakethållare på elscootern kan du hämta paket och köra lite tyngre grejjer. Det gör att din elsparkcykel får ytterligare ett bra användningsområde. Du kan ta den till utlämningstället för att hämta paketet du annars kanske behövt bilen till. Pakethållaren kan du därför se som en grön investering som sparar både pengar och på miljön.

Montera pakethållaren över elscooterns bakhjul

Så här ser monteringsanvisningen ut för Linghuang pakethållare som passar till Xiaomi M365/1S/Mi3 eller Pro/Pro2. Finns att beställa på svenska Amazon.se i svart eller röd färg.

monteringsanvisning pakethållare på elscooter bakhjul
Bild hämtad från produktens sida på Amazon.

En pakethållare som passar till en elscooter monteras i regel alltid över bakhjulet. Fästanordningen skruvas fast genom att demontera reflex och skruvar, placera och fixera pakethållaren och därefter sätta tillbaka skruvarna och reflexerna.

Maxlast som pakethållarna till elscooter kan ta

Det finns två vikter för maxlast du måste ta i beaktning. Dels är det hur mycket som själva pakethållaren är konstruerad för att ta som mest. En robust aluminiumhållare kan ta upp till 50 kg.

Utöver det är det också vilken maxlast som själva elscootern orkar bära. Där får du räkna in din egen vikt plus lasten som du förväntar dig köra på pakethållaren. Har du en elscooter som klarar 150 kg totalvikt kan du väga upp till 100 kg och ända lasta ett paket som väger 50 kg på pakethållaren.