Sparkcyklar för sjukhus & industri

På sjukhus och industrier finns behov av person- och varutransport. En sparkcykel med korg eller flak är mycket användbar för ändamålet. Dessa cyklar är utrustade med fyra eller tre hjul, till skillnad från kickbikes som bara har två. Kraven på stabilitet och säkerhet i olika arbetsmiljöer kräver oftast detta.

Det finns flera användningsområden för stabila sparkcyklar i arbeten inom sjukvård, lager, industri eller på flygplatser. Sparkcyklarna kan användas för att personal snabbare ska ta sig mellan olika avdelningar.

Konstruktionen måste vara hållbar och robust för att klara mycket användning dagligen. De här sparkcyklarna skiljer sig mycket åt i jämförelse med kickbikes designade som leksaker.

Förutom stabil färd ska de också ha möjlighet att transportera prylar på ett säkert sätt. Personal ska inte behöva hålla i saker i händerna eftersom det ger sämre transportsäkerhet.

En korg på styrstången eller ett flak framtill ger plats för att frakta både lätta och lite tyngre saker.

Tillverkare av sparkcyklar för industrin

Tre av de större tillverkarna på svenska marknaden är Ergobjörn, Monark och Speedy. Både Ergobjörn och Monark har flaksparkcyklar och 2/3-hjuliga sparkcyklar med korg.