Trick med sparkcykel / kickbike

Många som har en sparkcykel eller kickbike lär sig att göra olika tricks med den. Här får du en enkel trickskola för de vanligaste tricken. Men du, glöm inte hjälmen!

Bunny hop (Ollie)

För många det absolut första tricket man lär sig, oavsett om det är med en skateboard eller en sparkcykel.

Tricket går ut på att man hoppar med kickbiken rakt upp utan att skjuta ifrån med fötterna direkt mot underlaget. Man kan säga att man använder hjulen istället för att skjuta ifrån.

Kraften samlas ihop genom att man böjer på båda benen och samtidigt hukar sig nedåt. Därefter hoppar man och rycker med sig sparkcykeln på vägen upp.

Tailwhip

Ett till trick du kan lära dig på platt mark är en s.k. Tailwhip. Det är ett trick där du i luften snurrar ståplattan ett helt varv och landar på den igen.

Du börjar med att göra en Bunny Hop men så fort du kommit upp i luften sätter du, med foten ståplattan i snurr. Det gäller att ge plattan mycket fart så att den hinner snurra ett helt varv innan det är dags att sätta landningen.

Barspin

Det tredje tricket du kan träna på enkelt hemma på gatan är en s.k. Barspin. Där är ett trick där du står på brädan med båda fötterna, gör ett lätt hopp och sen snurrar hela styrstången runt ett varv och sen landar. I videon här nedan visar Raymond Warner hur det går till och hur du kan träna på att bli bättre på din barspin.