Elsparkcykel för barn

Att få köra en elsparkcykel är en dröm för många barn. Det finns speciella modeller för små barn som har en lägre fart på upp till 6 km/h. Det är en hastighet som du som vuxen lätt kan promenera bredvid eller springa ikapp.

För lite större barn, som har bättre koll på sin motorik och som du vågar släppa iväg i lite högre farter, finns det elsparkcyklar som går 12-16 km/h. Det är elscootrar med 120W motor som klarar det. Se till att du som förälder har koll på vilka regler som gäller.

  • DENVER SCK-5400 El-scooter för barn (6 km/h) - Svart

    DENVER SCK-5400 El-scooter för barn (6 km/h) - Svart
    ul li Utformad för att passa barn /li li Hastighet upp till 6 km/h /li li Har en maxvikt på 50 kg /li li LED-ljus på framhjul och på sidorna av el-scootern /li li Justerbar höjd på styret /li li Räckvidd på cirka 5-6 km beroende på barnets vikt /li /ul p Häftig el-scooter som ditt barn kommer älska! SCK-5400 har en cool design med färgat LED-ljus på framhjulet och på sidorna av el-scootern som både ger ett häftigt ljus samtidigt som det bidrar till att el-scootern syns. Kommer med en max hastighet på 6 km/h och en räckvidd på 5-6 km beroende på barnets vikt. /p h3 Batteri /h3 p SCK-5400 El-scooter för barn har ett inbyggt uppladdningsbart batteri (21.6V 2.0Ah) som ger scootern kraft att köra cirka 5-6 km innan den behöver laddas upp igen. Laddning av batteriet till fullt tar upp till 1.5-2 timmar. /p h3 Design /h3 p El-scootern kommer i tåligt alumnium- och plastmaterial. Kommer även med justerbart metallstyre och scootern klarar en maxvikt på 50 kg. El-scootern har häftiga LED-ljus som syns både på det främre däcket samt sidorna som ger ett roligt, färgglatt ljus vid användning. /p h3 Enkel broms /h3 p Den manuella fotbromsen på bakre däcket är enkel att använda så ditt barn kan göra säkra inbromsningar. /p
  • NINEBOT By Segway Kickscooter för barn Zing A6 (12 km/h)

    NINEBOT By Segway Kickscooter för barn Zing A6 (12 km/h)

Regler för elsparkcyklar och barn

¨

Det finns ingen åldersgräns i Sverige för att köra elsparkcykel. Däremot finns det olika modeller som är anpassade till barn och vuxna. Storleken, motoreffekten och hastigheten är saker som skiljer en barnelscooter från en tänkt till vuxen.

En elsparkcykel klassas som en cykel förutsatt att den inte går fortare än 20 km/tim och att motoreffekten är 250W eller lägre. Det innebär att alla förare under 15 år måste bära hjälm.

En elscooter måste vara utrustad med broms och en ringklocka. Det gäller också att elsparkcykeln ska ha reflexer och belysning både fram och bak vid mörkerkörning.

Läs mer om trafikregler för elsparkcyklar i Sverige.