Mopedklassad elscooter

Elscooter som har en maxeffekt på 1000 W och kan köras upp till 25 km/h kan vara mopedklass II. En sådan får endast köras av personer över 15 år, med hjälm och på allmän väg, ifall den är mopedregistrerad. Typgodkännande enligt EU-regler krävs och för ännu snabbare elscootrar (mopedklass II) krävs också att den försetts med registreringsskylt.

Elscootrar som kan vara mopedklassade enligt klass I eller II

OBS! Läs noga igenom vilka regler som gäller för framförande av dessa elscootrar. Det kan finnas uppgifter hos tillverkare och återförsäljare som är tvetydiga mot vad lagen säger. Det är ditt ansvar att kolla upp vad som krävs för att få köra en elsparkcykel, elscooter eller mopedklassad elscooter på allmänna vägar.

 • Xiaomi Mi Electric Scooter PRO2

  Xiaomi Mi Electric Scooter PRO2
  Produkten får inte användas i allmän trafik/vägEldrivna fordon utan pedaler får ha en maxeffekt på 250W för bruk på allmän väg, högsta tillåtna toppfart är 20 km/h.Är maxfarten över 20km/h får du ej köra på allmän väg. Dock är det tillåtet att använda fordonet på inhägnat område. Använd hjälm och sunt förnuft!Följ länken för att se hela regelverket:https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsregler/elsparkcykel/Xiaomi Mi Electric Scooter PRO2Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 är en elektrisk kickbike som kräver förarbevis för Moped Klass II för att få framföras. Den tar dig inte bara långt, utan den gör det även bekvämt och säkert. Nå upp till 45 km i räckvidd, åk mjukare med stötdämpare och känn tryggheten i det dubbla bromssystemet. Åker du längre sträckor får du användning av farthållaren för komfort och den stora displayen ger dig all väsentlig infomation som du även kan hitta i din sammankopplade kompatibla smartphone.• Motorstyrka på 300 W.• Hastigheter upp till 25 km/h• Upp till 45 km räckvidd• Dubbla bromssystemet• Observera att fordonet inte är tillåtet att användas på allmänna vägar*.Lång räckvidd och kraftfull motorUtrustad med ett kraftfullt batteri kan Mi Electric Scooter PRO2 köra upp till 45 km på en enda laddning. Scootern har även en imponerande kapacitet på 474 Wh och ett inbyggt smart batteriövervakningssystem. Elscootern drivs av en borstlös DC-motor på 300 W som gör att du kan ta dig fram lätt och bekvämt.Bekväm och säker transportMi Electric Scooter PRO2 är utrustad med slitstarka däck med halkskydd och stötdämpare som gör det enkelt att ta sig fram på vägarna. Elscootern är även utrustad med ett dubbelt bromssystem där det bakre däcket har en regenerativ bromsskiva och det främre är utrustat med ett E-ABS system.
 • Xiaomi Mi Electric Scooter PRO2 Nordic

  Xiaomi Mi Electric Scooter PRO2 Nordic
  Produkten får inte användas i allmän trafik/vägEldrivna fordon utan pedaler får ha en maxeffekt på 250W för bruk på allmän väg, högsta tillåtna toppfart är 20 km/h.Är maxfarten över 20km/h får du ej köra på allmän väg. Dock är det tillåtet att använda fordonet på inhägnat område. Använd hjälm och sunt förnuft!Följ länken för att se hela regelverket:https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsregler/elsparkcykel/Xiaomi Mi Electric Scooter PRO2 NordicXiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic är en elektrisk kickbike som kräver förarbevis för Moped Klass II för att få framföras. Den tar dig inte bara långt, utan den gör det även bekvämt och säkert. Nå upp till 45 km i räckvidd, åk mjukare med slitstarka däck och stötdämpare samtidigt som du upplever tryggheten med det dubbla bromssystemet. Åker du längre sträckor får du användning av farthållaren för komfort och den stora displayen ger dig all väsentlig infomation som du även kan hitta i din sammankopplade kompatibla smartphone.• Motorstyrka på 300 W.• Hastigheter upp till 20 km/h• Upp till 45 km räckvidd• Dubbla bromssystemet• Observera att fordonet inte är tillåtet att användas på allmänna vägar*.Lång räckvidd och kraftfull motorUtrustad med ett kraftfullt batteri kan Mi Electric Scooter PRO2 köra upp till 45 km på en enda laddning. Scootern har även en imponerande kapacitet på 474 Wh och ett inbyggt smart batteriövervakningssystem. Elscootern drivs av en borstlös DC-motor på 300 W som gör att du kan ta dig fram lätt och bekvämt.Bekväm och säker transportMi Electric Scooter PRO2 är utrustad med slitstarka däck med halkskydd och stötdämpare som gör det enkelt att ta sig fram på vägarna. Elscootern är även utrustad med ett dubbelt bromssystem där det bakre däcket har en regenerativ bromsskiva och det främre är utrustat med ett E-ABS system.
 • Mercane Widewheel Pro

  Mercane Widewheel Pro
  Nästan lika mycket moped som elsparkcykel skriver Tek.no i testet av Mercane WideWheel, nu i den efterlängtade PRO-utgåvan. Levereras med större och uppgraderat batteri, nytt dubbelt 120 mm skivbromsar, ny LCD-skärm och starkare ram.
 • Mercane Widewheel Pro

  Mercane Widewheel Pro
  Nästan lika mycket moped som elsparkcykel skriver Tek.no i testet av Mercane WideWheel, nu i den efterlängtade PRO-utgåvan. Levereras med större och uppgraderat batteri, nytt dubbelt 120 mm skivbromsar, ny LCD-skärm och starkare ram.

Elscooter Mopedklass I

Ett fordon på två, tre eller fyra hjul som kan gå i maximalt 45 km/h kan vara mopedklass I. Ett sådant fordon måste vara registrerat hos Transportstyrelsen och ha en registreringsskylt baktill på fordonet. Den ska också vara trafikförsäkrad, föraren ska vara minst 15 år och inneha AM-körkort. Det är förbjudet att köra den här typen av motorfordon på cykelbanor.

Bland eldrivna fordon finns till exempel mopedklassade Fatscooters med breda däck. Alla modeller är inte tillåtna att framföras på allmän väg men köper du hos en serviceinriktad ebutik kan de sköta registreringen hos Transportstyrelsen åt dig.

På inhägnat område gäller inte trafikreglerna för dessa fordon så där kan man köra den här typen av fordon utan att uppfylla trafikkraven.