Reservdäck & Slang: Byta däck på elscooter

Slitage eller punktering kan tvinga fram ett däck- eller slangbyte på din elscooter. Vi listar reservdäck och slang till vanliga modeller av elsparkcyklar. Du kan hitta punkteringsfria däck, stötdämpande däck och luftfyllda däck som kräver slang.

Reservdäck till elsparkcyklar

Har alla de mil du kört med din elscooter börjat ta ut sin rätt på däcken? Däckmönstret kanske är så slitet att det inte längre är kul att köra den. Då är det verkligen på tiden att du köper ett nytt däck och gör ett däckbyte.

De vanligaste däckstorlekarna på elscootrar är 8,5 tum och 10 tum. I listan med reservdäck här hittar du båda storlekarna och då menar vi främst diametern och inte breda eller smala däck.

 • Xiaomi Däck och innerslang till Scooter 8,5-hjul

  Xiaomi Däck och innerslang till Scooter 8,5-hjul
  Reservdäck till Xiaomi Scooter. Passar även andra märken med 8,5-hjul. Inkluderar däck och innerslang. För kompabilitet, se listan nedan.
 • Nomadelic Reservdäck till Elscooter Active 800

  Nomadelic Reservdäck till Elscooter Active 800
  10-tums luftfyllt reservdäck till Nomadelic Elscooter Active 800. Ett skadat eller slitet däck kan påverka väggreppet. Genom att byta däck i tid ökar du din egen säkerhet på vägarna. Innerslang säljs separat (24008).
 • Punkteringsfritt Däck till Segway-Ninebot Mini Pro

  Punkteringsfritt Däck till Segway-Ninebot Mini Pro
  Däck slits fort om man kör mycket - köp ett Punkteringsfritt däck till din Ninebot el-scooter!Reservdel som passar Xiaomi Segway-Ninebot Mini pro.Modell: 70/65-6.5Material: gummiVikt: 820 g
 • Däck till Ninebot ES1 / ES2

  Däck till Ninebot ES1 / ES2
  Punkteringsfritt däck på din Ninebot ES1 / Ninebot ES2Däck slits fort om man kör mycket - köp ett Punkteringsfritt däck till din Ninebot Reservdel till din el-scooterByt ut dina trasiga delar på din Ninebot kickscooterReservdel som passar Ninebot ES1 & Ninebot ES2
 • Punkteringsfritt däck 8,5" till Xiaomi MiJia M365/Essential/1S Scooter/Pro 2/Xiaomi Mi Electric Scooter 3

  Punkteringsfritt däck 8,5
  Punkteringsfritt däck 8,5" till elscooter för XiaomiDags för däckbyte på din scooter?Slipp fler punkteringar med detta helgjutna däck.Tänk dig scenariot där du fått en punktering och tvingats stanna mitt på vägen i väntan på hjälp. Med punkteringsfria däck slipper du alla dessa problem då däcket automatiskt ger dig ytterligare 50-80 km att köra med.Passar till Xiaomi MiJia M365, Xiaomi Mi Essential, Essential, Pro, Pro 2, Xiaomi Mi 1S Elscooter och Xiaomi Mi Electric Scooter 3.
 • Punkteringsfritt däck 8,5" till Xiaomi Electric Scooter M365/Pro/Pro 2/Mi 3

  Punkteringsfritt däck 8,5
  Punkteringsfritt däck 8,5" - en reservdel till Xiaomi Mi Electric Scooter M365/Pro/Pro 2/Mi 3Du behöver nu inte oroa dig längre för punkteringar med det här punkteringsfria däcket som är speciellt utformat för Xiaomi Mi Electric Scooter M365, Pro, Pro 2 och Mi 3. Reservdelen är ger en säker och bekväm körning på de flesta underlag. Den har en svart och röd färg för att matcha din elscooter/elsparkcykels stil.Specifikation:- Kompatibel med: Xiaomi Mi Electric Scooter M365, Xiaomi Mi Electric Scooter Pro, Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2, Xiaomi Mi Electric Scooter 3- Storlek: 8,5" - Ca 210 x 139 x 49 mm- Vikt: Ca 644 g- Färg: Svart och röd
 • 8.5" Stötdämpande Däck Blå till Xiaomi Mijia M365 / Essential / 1S / Xiaomi Mi Electric Scooter 3

  8.5
  Däck 8,5" Stötdämpande & Punkteringsfritt till Xiaomi MiJia M365, Xiaomi Mi Essential, Xiaomi Mi 1S El-scooter och Xiaomi Mi Electric Scooter 3Smart däck som har samma funktion som däck med slang - Däcket dämpar stötar och ger dig en skön resa.Däcket är ihåligt och av starkt material - du slipper pumpa dina däck.Tänk dig scenariot där du fått en punktering och tvingats stanna mitt på vägen i väntan på hjälp. Med punkteringsfria däck slipper du de problemen.1st däck
 • Punkteringsfritt Däck Ninebot Max G30 scooter

  Punkteringsfritt Däck Ninebot Max G30 scooter
  Byt ut ditt gamla eller trasiga däck till din Ninebot Max G30 & Max G30 II-skoter.Mått: 24 x 24 x 6.6cm
 • Däckventil till Ninebot MAX G30 - 2st

  Däckventil till Ninebot MAX G30 - 2st
  Om däckventilen till din Ninebot Max G30 har blivit sliten eller gått sönder så kan den behöva bytas ut.2st ventiler.
 • Däck till Ninebot Max G30 scooter

  Däck till Ninebot Max G30 scooter
  Byt ut ditt gamla eller trasiga däck till din Ninebot Max G30-skoter.Mått: 22.8 x 22.8 x 7cm
 • Skruv till backdäck för Xiaomi Mijia M365/PRO - 5st

  Skruv till backdäck för Xiaomi Mijia M365/PRO - 5st
  Reservskruv till backdäcket för din Xiaomi Mija M365/PRO.5st skruvar och muttrar.

Slangar till elscooterdäck

De luftfyllda däcken till elscootrar kräver att du har en slang. Om olyckan är framme och du kör på en vass kant, glasbit eller sten kanske du tvingas laga punktering på din elscooter, eller byta ut slangen helt ifall den är bortom lagning. Här kan du hitta nya slangar till några olika modeller av elscootrar.

 • Xiaomi Däck och innerslang till Scooter 8,5-hjul

  Xiaomi Däck och innerslang till Scooter 8,5-hjul
  Reservdäck till Xiaomi Scooter. Passar även andra märken med 8,5-hjul. Inkluderar däck och innerslang. För kompabilitet, se listan nedan.
 • Nomadelic Innerslang till Elscooter Active 800

  Nomadelic Innerslang till Elscooter Active 800
  Innerslang som passar 10-tumsdäck till Nomadelic Elscooter Active 800. Bra att ha hemma om glas, spik eller andra vassa föremål orsakar en punktering när du är ute och kör. Reservdäck säljs separat (24007).
 • Innerslang 8,5" till Xiaomi MiJia M365 / Essential / 1S Scooter / Pro 2 / Xiaomi Mi Electric Scooter 3

  Innerslang 8,5
  Innerslang 8,5" till elscooter för XiaomiEgenskaper:- En reservdel som är speciellt konstruerad för Xiaomi elektrisk scooter- Tillverkad i ett slitstarkt och robust gummi som är stötdämpande samt anti-punkterande- Lätt att blåsa upp och montera, ingen skada på scootern- 8,5 tum i ytterdiameter, 5,5 tum i inre diameter och 3,5 cm i breddPassar till Xiaomi MiJia M365, Xiaomi Mi Essential, Essential, Pro, Pro 2, Xiaomi Mi 1S Elscooter och Xiaomi Mi Electric Scooter 3.
 • Xiaomi Innerslang till Scooter 8,5-hjul

  Xiaomi Innerslang till Scooter 8,5-hjul
  Reservslang till Scooters från Xioami. Framtagen för M365 och 365 Pro, men passar även andra märken med 8,5-hjul. För kompabilitet, se listan nedan.
 • Inneslang Xiaomi Segway-Ninebot mini pro

  Inneslang Xiaomi Segway-Ninebot mini pro
  Innerslang till din Ninebot el-scooter!Reservdel som passar Xiaomi Segway-Ninebot Mini pro.Modell: 70/65-6.5Material: gummi

Så byter du däck på din elscooter

Hur byter man däck på en elsparkcykel? Proceduren kan se något annorlunda ut mellan olika modeller men rent generellt kan du följa den här steg-för-steg guiden till däckbyte på en elscooter:

 1. Ta bort reflexmärken på utsidan av däckets fälj
 2. Lossa skruvarna som håller de små locken på plats. Använd en skiftnyckel av rätt dimension.
 3. Töm all luft ur däcken och använd en däckspak om det sitter väldigt tajt för att bända lös däcket.
 4. Punkteringsfritt däck: värm det nya däcket i varmt vatten, använd tvål- eller diskvatten för att få det att lättare glida på plats.
 5. Däck med slang: byt däck och slang utanför fälgen.
 6. Montera tillbaka däcket, dra åt muttrarna, skruva in locken och sätt tillbaka reflexmärkena.

Billiga scooterdäck

Kvalitén på däckgummi avspeglas ofta i priset. Det kan verka lockande att köpa de där superbilliga scooterdäcken men i långa loppet kan det faktiskt bli dyrare. Ett lågkvalitetsdäck slits ut mycket snabbare och kan i vissa fall behöva bytas dubbelt så ofta.

Rätt lufttryck i däcken

Lufttrycket i luftfyllda (pneumatiska) elscooterdäck kommer att påverka din körupplevelse. De allra flesta av oss kör på asfalt eller andra hårda underlag utan en massa hinder eller gupp. Då ska man se till att ha rejält lufttryck och välpumpade däck för att minska rullmotståndet. Det kommer att märkas tydligt på räckvidden för elscootern.

Det är när man däremot kör på lite stökigare underlag som man vill släppa ut lite luft för att få en mjukare gång. När däcktrycket inte är maximerat kommer smågrus och kanter inte att kännas lika mycket.

Bredden på scooterdäck

När man letar bland utbudet av däck till elsparkcyklar eller scootrar kommer man att stöta på exempelvis: 3.00-10 eller 3.50-10. Vad det betyder är att däckets bredd är 3 eller 3,5 tum och fälgstorleken som den passar på är 10 tum. För att se en lista kan du kolla vår elsparkcyklar med breda däck.

Finns det vinterdäck till elscooter?

Ja, det finns dubbade vinterdäck men också möjligheten att köpa dubbar av stål som man kan trä igenom sina vanliga däck för att få bättre grepp.