Köra elsparkcykel på vintern

Det går att köra elsparkcykel även på vintern men hur bra den fungerar beror på flera olika faktorer. Underlaget kan variera väldigt mycket i olika delar av Sverige och även under vintermånaderna. Slask, barmark, isigt och snömodd.

Elsparkcyklar med snö på, vinter

Elscooterns batteri gillar inte kyla

En sak som de flesta snabbt märker är att batterierna i elscooters inte fungerar lika bra när temperaturen sjunker. Det kan man märka redan på hösten när det blir under 10 grader ute. När minusgraderna slår till blir det påtagligt och räckvidden försämras mycket.

Tung elsparkcykel och däck som ger bättre grepp

Snökristaller ger långt ifrån samma friktion som torr och fin asfalt gör. För att få bra fäste behöver man mycket tyngd och en tung elsparkcykel har bättre grepp på snö än en lätt modell. En för lätt elscooter spinner mest bara ovanpå snön.

Storleken på däck har också betydelse för hur bra framfart man har i snön. Du kanske har sett cyklarna med ballongdäck, så kallade Fatbike. Det finns storhjulade elscooters också och funkar generellt bättre i snömodd än cyklarna med smala däck.

Populariteten av elsparkcyklar i nordiska länder har tvingat fram produktion av dubbade däck till elscooters. Med såna får du bättre grepp även på isigt underlag.

Elsparkcykel med stark motor bättre på vintern

Att plöja genom snö kräver mer kraft och därför är det givetvis så att en elsparkcykel som har en starkare motor kommer att köra ifrån den med svagare effekt.

Elsparkcykeluthyrare pausar

När det blir riktigt busväder eller ishalka brukar elsparkcykelbolagen som Voi, Bolt och Tier pausa sina appar. Då blockas kunder från att hyra elscooters och det är väl klokt resonerat med tanke på olycksrisken.

Ett problem brukar dock vara att alla cyklarna fortfarande står ute och kan i vissa fall blockera för snöröjning. Det uppmanas i såna lägen att man ställer ifrån sig elscootern i uppmärkta cykelställ, något som annars inte är så populärt.