Elsparkcykeln piper: det här kan det bero på

Ett pipande ljud från elsparkcykeln är en varning och något man bör ta hänsyn till och kolla upp vad orsaken är. Varje tillverkare har programmerat sina elsparkcyklar på lite olika sätt. Ett pipande ljud kan betyda en sak på en modell men något annat på en annan elscooter.

Felsökning av pipande elscooter

I manualen till din elscooter finns ett avsnitt om felsökning. Där anger tillverkaren vad olika felmeddelanden betyder. Ett felmeddelande kan vara pipande ljud med olika frekvens och längd. Felkoder kan bestå av långa och korta pip. Det kan också vara lysande indikatorer med olika färger eller blinkningar men många tillverkare har även felkoder på elscooterns display.

Ett vanligt fel när det piper är att någon elkrets har utsatts för vatten och att den kortsluts. Det brukar lösa sig om man låter den stå och helt torka innan man startar den på nytt. Det kan behövas att man skruvar upp för att fukten ska försvinna.

Xiaomi Mi Electric Scooter som piper vid start

En populär modell som många köper är Xiaomi elsparkcykel Mi Electric Scooter. Där har vi hört flera som direkt när de packat upp den och vill köra upptäcker att den piper och inte går fortare än 10 km/h.

Det problemet löser man genom att koppla ihop scootern med mobilappen och i den titta på HELA säkerhetsvideon. Därefter kan man aktivera sin elscooter och köra den utan pipande ljud och snabbare än 10 km/h.

Andra problem med elscootrar
» Elscooter som inte startar